Glade seniorer

Sådan giver du din pension og forsikring et servicetjek


Når du nærmer dig pensionsalderen, kan det dog være en rigtig god idé at sætte din risiko ned. Sådan giver du din pension og forsikring et servicetjek

Af Claus Petersen, pensions- og forsikringsansvarlig i Lån & Spar

Det er med forsikringer og pensionsordninger som med bilen. De skal med mellemrum have et servicetjek. Alligevel er der mange af os, der kører rundt med et helt skævt dæktryk på forsikringen eller mangler olie til pensionen. For nu at blive i bilbranchen.

Mange af os har nemlig helt tjek på det med pension og forsikring, når vi starter ud på arbejdsmarkedet. Vi får aftalerne på plads og glæder os over prognoserne. Og så hvirvler livet ellers af sted - og vi glemmer at tjekke vores ordninger undervejs. I hvert fald møder jeg ofte kunder, der har tegnet deres forsikringer og pensionsordninger, så de passer vældig fint til den økonomi, de havde, da de var 25 år. Og som nu har børn og hus og en helt anden livssituation.


Børn ændrer alt - også det med småt

Som alle forældre har oplevet, har børn en vis evne til at ændre på tingene. Som pensions- og forsikringsansvarlig kan jeg kun konstatere, at den evne i den grad også gælder forsikringer!

Har du børn, skal du tage stilling til, om de skal have en ulykkesforsikring. Du kan også vælge at tegne dem ind på familiens ulykkesforsikring. Gør du ingen af delene, er der desværre ingen erstatning, hvis uheldet er ude. Og børn kommer til skade. De slår tænderne, falder forkert på pisten eller vælter på cyklen. 

Mangler du råd og inspiration til, hvordan du sikrer dine børn, kan jeg kun anbefale Lån & Spars nye børneunivers. Her kan du læse alt om forsikringer, børneopsparing, økonomisk sikring ved en eller flere forældres død og andre af de svære emner.


Husk også din egen fremtid

Du skal selvfølgelig ikke kun sikre dine børn og dine nærmeste. Husk også at give dine egne forsikringer og pension et servicetjek.

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du tegner dine forsikringer og ordner dine pensionsforhold, mens dit helbred er intakt. Ellers kan du hurtigt løbe ind i uforudsete komplikationer i fremtiden.

Har du allerede forsikringerne og pensionen på plads, vil jeg råde dig til at gå ind på pensionsinfo.dk. Hjemmesiden er en øjenåbner for de fleste. Her kan du se, hvordan du er dækket, hvis du mister din arbejdsevne, og hvad dine efterladte får udbetalt, hvis du dør. Du kan også se, hvordan du er dækket ved kritisk sygdom, om du har en sundhedsforsikring, og hvad du kan forvente at få udbetalt den dag, du ønsker at gå på pension.


Du kan altid hente hjælp hos din rådgiver

Fra mit daglige arbejde ved jeg, at forsikring og pension kan være svære emner for mange. Derfor kan jeg kun anbefale, at du gør 

Flere artikler om pension

Bolig

Bolig

Hvordan vil du bo, når du går på pension?

Mange vælger at skifte bolig, når de går på pension. Vi guider dig, hvis du vil skifte bolig.

Seniorer spiller kort

pension

Har du overblik over din pension?

Vi hjælper dig med at finde svar på, hvordan du bedst muligt planlægger din pension og fremtid.

To seniorer i køkken

investering

Undgå at tabe din pension på aktiemarkedet

Hvordan undgår du tab, hvis du har investeret din pension i aktier?

To seniorer på café

lån

Kan pensionister låne penge?

Det er en gammel skrøne, at man ikke kan låne penge som pensionist.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.