Tilfredsstillende årsresultat i Lån & Spar Bank

For hele regnskabsåret 2023 har Lån & Spar opnået et resultat efter skat på 473 mio. kr. Det giver en forrentning af egenkapitalen på 17,9 % efter skat. 
 
Kundetilfredsheden i banken er fortsat stigende, og Lån & Spar er for 3. år i træk kåret som banken med de mest tilfredse og loyale kunder i Loyalty Groups årlige BrancheIndex måling. Det positive image kan tydeligt ses i tilgangen af nye helkunder, hvor banken har oplevet en markant og rekordstor tilgang af nye kunder. 
 
Det betyder øget aktivitet i banken, og det kan også ses på toplinjen. Basisindtjeningen før nedskrivninger øges med 288 mio. kr. til 668 mio. kr. Bankens netto renteindtægter øges med 378 mio. kr. til 1,4 mia. kr. 
  
Lån & Spars adm. direktør, John Christiansen, er tilfreds med årets resultat og siger: 
  
”Vores fokus er at levere en god og personlig rådgivning og sikre, at vores kunder er glade og tilfredse med os som bank. Det vigtigste nøgletal for mig er om vores kunder er glade og tilfredse med vores rådgivning og produkter. De skal gerne være så glade, at de vil anbefale os som bank til deres familie, venner og kolleger. Så det, at vi for tredje år i træk er nr. 1, når hele landets bankkunder svarer på hvem der er bedst, er en klar indikator for mig på, at vores strategi lykkedes. Vi er stolte og ydmyge over, at så mange kunder vælger os som deres bank og giver os de meget flotte anmeldelser. Det kan ses på årets resultat der, udover den flotte kundetilgang og –tilfredshed, er påvirket af udviklingen i renteniveauet, og vi vurderer, at årets resultat er tilfredsstillende” siger adm. direktør, John Christiansen.  
 
Såvel indlån som udlån er øget som en naturlig følge af tilgangen af nye kunder.
Bankens indlån er i 2023 øget til 28,7 mia. kr. - en stigning på 2,4 mia. kr. Udlånet er opgjort til 17,4 mia. kr. og er steget med 3,3 mia. kr. Bankens udlånsportefølje viser igen i år sin styrke, og det afspejler sig i en nedskrivningsprocent på 0,3 %. Årets nedskrivninger udgør kun 68,4 mio. kr. ud af et samlet udlån på 17,4 mia. kr.  
 
”Det er afgørende for os, at vi fortsætter med at være en attraktiv bank for vores medlemskunder. Derfor har vi fortsat med at udbygge de unikke og personlige fordele, vi tilbyder medlemskunderne. Vores mest attraktive fordel er tilbuddet om Danmarks bedste lønkonto, og vi glæder os over, at de stigende renter igen har gjort det muligt at hæve renten til de oprindelige 5 % på de første 50.000 kr. man har stående på kontoen. Det tænker jeg også vores medlemskunder er godt tilfredse med” siger adm. direktør, John Christiansen.  

 

Læs pressemeddelelsen

Se årsrapporten for 2023

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.