Studie cykel

Løn under uddannelsen giver dig et forspring

Som elev hører du til dem, der kan glæde sig over at få løn under hele eller dele af uddannelsen. Det giver dig et økonomisk forspring, så du kan leve lidt bedre i studietiden end dine venner, som skal klare sig med SU. Men det er også en oplagt mulighed for at lægge grunden til gode økonomiske vaner. Ja, måske lige frem til at få mest muligt ud af dine penge.

Uanset hvordan du vælger at bruge din løn, er det vigtigt at lægge et budget. Det er nemlig forskellen på, om du bare bruger dine penge - eller om du har et økonomisk overblik. Og jo flere penge du tjener, jo mere får du ud af at have overblik, fortæller Filialdirektør Kirsten Hummelgaard fra Lån & Spar, Højbro Plads.

 

Klogt er ikke altid kedeligt

Med et budget kan du se præcis, hvor du kan eller skal ændre på dine vaner eller udgifter for at nå de mål, du har. Måske vil du spare op til en udbetaling eller et indskud på en lejlighed? Eller måske er det den helt store udlandsrejse, der trækker? Pointen er, at økonomisk overblik ikke er kedeligt. Tværtimod kan det hjælpe dig med at gøre de ting, du gerne vil, siger Kirsten.

Har du luft i budgettet, kan du også vælge at investere. Fx gennem en Aktiesparekonto. Mange med løn under uddannelsen kan godt afse 500-1000 kr. om måneden til at spare op. Begynder du at gøre det, når du er først i tyverne, kan det betyde en kæmpe forskel i dine økonomiske muligheder senere i livet.

 

5 gode råd

Selv om du har lidt flere penge mellem hænderne end med ren SU, gælder det stadig om at tænke som en studerende. Spar, hvor du kan - og hold dig fra de indlysende faldgruber. Her er Kirstens vigtigste råd - ud over at få lavet et budget:

  • Tilmeld dine faste udgifter til Betalingsservice. Det sparer dig både for ærgerlige overraskelser og rykkergebyrer.
  • Spar penge op til uventede regninger. Og hey, hvis de ikke kommer, har du penge til noget sjovere.
  • Undgå hurtiglån. Har du nogensinde set Luksusfælden ved du allerede, hvordan det rigtig ofte ender.
  • Prioriter! Er den nyeste iPhone eller den ugentlige bytur vigtigst? Alle er nødt til at vælge noget fra, selv med løn under uddannelsen.
  • Spørg altid efter studierabat. Det er ikke kun til dem på SU - og du kan spare rigtig meget, hvis du leder lidt.

Vil du have flere gode råd til en god økonomi, så kig forbi www.studiekonto.dk 

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.