Drømmer du om at studere i udlandet?

Japan, USA eller Norge? Uanset, hvor turen går til, er det en stor oplevelse at studere i udlandet. Men hvordan er det med økonomien, når du er afsted? Få overblik her.

Tre unge i solnedgang


SU i udlandet

SU er en stor del af de fleste studerendes økonomi. Skal du studere i udlandet, har du mulighed for at få din SU med, hvis dit studieophold eller din praktik er SU-godkendt. Det er f.eks. tilfældet, hvis du skal på et udvekslingsophold som en del af din SU-berettigede uddannelse i Danmark.  

Du har også mulighed for at få SU, hvis du vil tage en hel uddannelse i udlandet. Det kræver, at uddannelsen er godkendt af SU.

Læs mere om SU i udlandet på su.dk

 

Studiejob og lån

For langt de fleste dækker SU'en ikke alle udgifter på et studieophold. Èn mulighed for at få ekstra luft i økonomien er at få et studiejob i udlandet. Husk dog at tjekke dine muligheder, inden du rejser hjemmefra. Nogle steder skal du have en arbejdstilladelse for at få studiejob.

En anden mulighed er at låne penge. Er uddannelsen eller praktikken SU-godkendt, kan du få et SU-lån. Vil du hellere låne penge i banken, kan du som studerende få en kassekredit med lav rente hos os. 

Se, hvor meget en kassekredit koster

 

Skal du betale for undervisningen? 

Når du studerer i udlandet, skal du i nogle tilfælde betale for undervisningen. Er uddannelsen SU-godkendt, kan du få et uddannelsesstipendium, der dækker hele eller dele af undervisningsgebyret. 

Du har både mulighed for at få et uddannelsesstipendium, hvis du tager et semester eller en hel uddannelse i udlandet.

 

Bank og kort

Når du skal studere i udlandet, er det først og fremmest vigtigt, at du har et internationalt betalingskort med dig. Det kan f.eks. være et Visa/Dankort eller Mastercard. Faktisk kan det være en god idé at medbringe to, hvis det ene skulle forsvinde.

Netbank og mobilbank er heldigvis nemme at tage med ud i verden, så du nemt kan holde øje med din økonomi. Det samme er din rådgiver. Får du brug for rådgivning, mens du er afsted, er du meget velkommen til at skrive en besked eller booke et onlinemøde med os.

Få Danmarks bedste studiekonto

Er du studerende og medlem af en af de fagforeninger, der ejer Lån & Spar? Så kan du få Danmarks bedste studiekonto - og du kan beholde den i tre år, efter du har afsluttet dit studie.

 

Se alle fordelene

To studerende

Andre har også læst

To unge mennesker med PC

Studieliv

Forsød din studieøkonomi med legater

Søg penge til udvekslingsophold, praktik eller bare til at gøre din studietid lidt sjovere.

Regnskab

Studieliv

Læg et skudsikkert budget

Få det fulde overblik med et skudsikkert budget.

Ung mand ved PC

unge

Svære ord du møder i banken

Er du træt af uforståeligt banksprog i din e-Boks og netbank? Vi har lavet en parlør til dig.

Kvinde med kamera

Studieliv

Selv bankrådgivere kan blive klogere

Vi har spurgt en af vores rådgivere, hvad han gerne ville have vidst, da han var studerende.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.