Kontaktløse kort

Hvor meget kan jeg betale kontaktløst?
Køber du for over 350 kroner, skal du taste din pinkode.
Hvor kan jeg bruge den nye funktion?

Du finder kontaktløse kortterminaler over næsten hele verden, og antallet vokser dagligt. Kig efter symbolet i forretningerne. Har de ikke en kontaktløs terminal, kan du stadigvæk benytte dit kort, som du hele tiden har gjort.

Du kan hente en app til din telefon, hvor du kan se kontaktløse terminaler i nærheden af dig.

Hvad kan kontaktløse kort?

Med et kontaktløst kort kan du betale med dit kort blot ved at holde det hen til kortterminalen. Kig efter symbolet på kortterminalen, så ved du, at du kan betale med dit kontaktløse kort.

Hvad hvis jeg ikke vil betale kontaktløst?
Du bestemmer selv, om du vil bruge den kontaktløse funktion, eller om du ønsker at bruge kortets chip/magnetstribe samt pinkode.
Hvis mit kort bliver stjålet og misbrugt, hæfter jeg så selv?

Nej. Men husk straks at spærre dit kort og send os en indsigelse.

Se, hvordan du spærrer dit kort

Hvad hvis jeg ikke ønsker, at mit kort har den kontaktløse funktion?
Det er ikke muligt at vælge den kontaktløse funktion fra. Alle nye kort vil have funktionen.
Er den kontaktløse teknologi sikker?
De nye kontaktløse kort er helt sikre. Du skal have kortet helt hen til terminalen, før det virker, og med mellemrum skal du taste din pinkode. Det er for at sikre, at det er dig, der bruger kortet. Signalet fra kortet sendes over meget kort afstand, og kan derfor ikke aflures. Desuden er signalet krypteret, og alle data er sikkert beskyttet.
Kan jeg være sikker på, at terminalen ikke trækker dobbelt?

Kortterminalerne er designet til at slukke, så snart du har betalt. En tone og et lys fortæller dig præcist, hvornår betalingen er gået igennem. Selvom du tager kortet op igen eller glemmer at fjerne det, vil den kun trække beløbet én gang.

Skal jeg sætte penge ind på min konto for at det virker? Nej, dit kort er tilknyttet din konto, og der bliver trukket penge som ved en hver anden betaling.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.