Boligkvarter set fra luften

Mulighed for skatterabat, hvis du køber bolig i landets dyreste områder i år

 Boligskatten forventes at stige på huse og ejerlejligheder i landets dyreste områder i 2024. Overvejer du at købe bolig i en af landets dyreste kommuner, kan det måske betale sig at gøre det inden 1. januar 2024.

Drømmer du om en ejerbolig i København eller Aarhus? Så kan det muligvis godt betale sig at gøre drømmen til virkeligheden, inden året er omme.

Den 1. januar 2024 kommer boligskatten nemlig til at stige mange steder i landets dyreste områder som følge af en ny boligskattereform.

Men hvis du får handlen i hus inden årsskiftet, får du en skatterabat, så længe du ejer boligen.

Omvendt skal du være opmærksom på, at skatten stiger for den nye køber, når du på et tidspunkt skal sælge boligen igen. Det kan muligvis presse prisen. 

 

Skatterabat på ejerlejligheder i dyre områder

Der er især mulighed for at spare penge, hvis du køber bolig i eller omkring de større byer.

Særligt boligskatten på ejerlejligheder i storbyen forventes at stige markant. Det skyldes bl.a., at boligpriserne i de større byer generelt er steget, og at de gældende vurderinger er for lave.

Som kompensation får boligejere med udsigt til højere boligskat en skatterabat, der holder udgiften nede.

Det sker på baggrund af et lovforslag, som skal holde hånden under boligejere, der har købt deres bolig under de gamle skatteregler.

 

Beregn boligskatten, inden du køber

Det kan være en god ide at tjekke den kommende boligskat ud, hvis du skal købe ejerlejlighed eller hus i et dyrt område.

Skatteministeriet har lavet en boligskatteberegner, hvor du kan beregne ejendomsværdiskatten og grundskylden for den bolig, du overvejer at købe.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.