Par sidder ved PC

Fremgang i Lån & Spar

Pæn fremgang i antallet af helkunder og et stigende renteniveau er medvirkende til, at Lån & Spar igen øger resultatet.

Første kvartals resultat efter skat er opgjort til 119 mio. kr. En markant fremgang i forhold til samme periode sidste år. Basisindtjeningen før nedskrivninger i første kvartal er opgjort til 153 mio. kr., og egenkapitalen forrentes før skat med 25,7% i perioden.

Lån & Spars adm. direktør John Christiansen er tilfreds med resultatet og siger: ”Jeg er rigtig godt tilfreds med, at mange nye kunder fortsat vælger Lån & Spar som deres bank. Det er glædeligt at konstatere, at vi vækster såvel vores udlån som indlån. ”

Bankens udlån er opgjort til 14,7 mia. kr. i perioden, hvilket er en stigning på 6% i forhold til samme periode sidste år. Bankens indlån fortsætter også med at stige og øges med 8%.

Udgifterne til personale og administration øges med 4% i 1. kvartal til 175 mio. kr.

”Vores omkostninger er øget i perioden, blandt andet fordi vi har valgt at investere i fremtiden ved at udvide antallet af rådgivere i vores rådgivningscentre og ved etablering af et nyt rådgivningscenter. Det nye rådgivningscenter er placeret i IDA på Kalvebod Brygge for udelukkende at rådgive medlemmer af IDA. Vi glæder os til det nye tætte samarbejde og til at rådgive endnu flere af medlemmer af IDA. ”siger adm. direktør John Christiansen. 

Lån & Spar fastholder forventningerne til årets resultat efter skat i niveauet 250 – 350 mio. kr. 

Basisindtjening efter nedskrivninger er opgjort til 150,3 mio. kr. 
Nettorente- og gebyrindtægterne er opgjort til 312,7 mio. kr.

Læs pressemeddelelsen

Se kvartalsrapporten for 1. kvartal 2023

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.