Par sidder ved PC

Forældrekøb: En god investering for hele familien

Med et forældrekøb kan man slå to fluer med et smæk. Du får dit eget sted at bo, og dine forældre gør måske en god investering. Så hvis du drømmer om din egen lejlighed, bør du måske tale med dine forældre.

De fleste forældre vil gerne hjælpe deres børn med at få en god tilværelse, mens de er under uddannelse. Med et forældrekøb har de mulighed for at hjælpe dig med at få en stabil base. Det er slet ikke så kompliceret, som mange tror. 

Du lejer boligen af dine forældre

Helt konkret handler det om, at dine forældre køber en ekstra bolig til dem selv og lejer den ud til dig. De betaler ydelsen på deres lån og vedligeholder lejligheden. Du betaler den månedlige leje, som du ofte får hjælp til via boligstøtten. 

Sådan låner dine forældre til et forældrekøb

Dine forældre låner penge til en bolig på samme måde, som hvis de købte den til sig selv. De kan finansiere forældrekøbet med et realkreditlån eller et banklån. Det kan også være, at de har noget friværdi eller en opsparing, de vil investere. 

Hvad koster et forældrekøb om måneden?

Prisen på et forældrekøb afhænger bl.a. af, hvordan dine forældres økonomi ser ud. Måske har en af dem sit eget firma? Måske de har en særlig skatteordning eller har formue i egen bolig? Der er mange måder at finansiere et forældrekøb på. Og det er ofte billigere og smartere, end man tror. 

Læs mere om forældrekøb

Har I brug for rådgivning?

Book et møde hos Lån & Spar og lad dem om at forklare dine forældre, hvordan I kan slå to fluer med et smæk.

Book møde

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.