Lån & Spar hæver renten for privat- og erhvervskunder

Ny rente for lån og kreditter

Den 5. september 2022 hæver Lån & Spar renten med 0,5 procentpoint på en række variabelt forrentede banklån og kreditter for privat- og erhvervskunder. Det gælder f.eks. billån, boliglån og kassekreditter.  

Er dit lån påvirket af ændringen, får du et brev fra os i e-Boks eller i din postkasse. Her kan du se din nye rente, og hvor meget du fremover skal betale om måneden.  Fra den 5. september, når ændringen træder i kraft, kan du også se de nye rentesatser i vores renteliste

 

Slut med negative renter for privatkunder

Samtidig med renteændringen har vi valgt, at privatkunder ikke længere skal betale negative renter hos os. Er du en af de privatkunder, der har betalt negative renter i Lån & Spar, kan du derfor glæde dig over, at det er slut nu. Fra den 1. august skal du ikke længere betale renter for at have penge stående på din konto. 

For erhvervskunder hæver vi den negative rente med 0,5%.

Slut med negative renter i Lån & Spar

 

Hvorfor ændrer I renten?

Der er flere årsager til, at vi hæver renten på banklån og siger farvel til negative renter. For det første satte Nationalbanken renten op med 0,5% i juli. Når vi bestemmer renten på vores produkter – både boliglån, billån, men også den negative rente – følger vi i mange tilfælde Nationalbanken.

For det andet følger vi den generelle udvikling af renteniveauet i Danmark og Europa. I 2022 har renteniveauet generelt været stigende.

Nationalbanken og det generelle renteniveau er dog ikke det eneste, der bestemmer, hvordan vi sætter renten. Vores ønsker om at kunne tilbyde vores kunder bestemte produkter, spiller også i høj grad ind. Selvom Nationalbanken hævede renten med 0,5%, valgte vi at hæve den negative rente med 0,7%, så vores privatkunder ikke længere skal betale renter for at have penge på kontoen. 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.