Ejer eller andel?

Du skal være opmærksom på forskellige ting, alt efter om du køber andelsbolig eller ejerbolig. Bliv klogere på fordele og ulemper ved de to boligtyper, så du kan komme godt i gang med dit boligkøb og forhåbentligt gøre en rigtig god handel.

Andelsboligen er et godt køb - hvis foreningen er god

Andelsboligen kan være et rigtig godt valg for dig, der gerne have en billig bolig. I andelsboligen skal du ikke betale ejendomsværdiskat, og vælger du en god forening, kan du blive ved med at bo billigt i mange år. Derudover er en del andelsboliger rækkehuse, hvis du drømmer om en lille have. 

 

Tjek foreningens økonomi

Der er stor forskel på andelsboliger. Undersøg økonomien i den andelsforening du kigger på grundigt. Du skal bl.a. kigge på foreningens vedtægter, årsregnskab, budget og referat fra seneste generalforsamling, inden du sætter din underskrift på en overdragelsesaftale.

 

Tal med din rådgiver

Fordi andelsforeninger økonomi ofte er komplicerede anbefaler vi altid, at du taler med din rådgiver, inden du køber andelsbolig. 

Læs om andelsboliglån

Fordele ved at købe en andelsbolig

  • Der findes måde andelslejligheder og -rækkehuse
  • Du får meget bolig for pengene - hvis foreningen har en god økonomi
  • Du bliver del af et fællesskab

Bestem selv med en ejerbolig

En ejerbolig er et godt valg for dig, der gerne vil bestemme 100 % selv. Som navnet indikerer, ejer du hele boligen. Det giver en større frihed, og du kan fx leje din bolig ud, når du holder ferie, uden at skulle spørge en bestyrelse om lov først. 

 

Stort udvalg af ejerboliger

Ca. 50 % af alle boliger i Danmark er ejerboliger. Derfor er det som regel lettere at finde ejerboliger til salg, og der er et stort udvalg af både lejligheder og huse - så stort at du højst sandsynligt kan finde en bolig, der passer præcis til dine behov. 

 

Du står selv for vedligeholdelse 

Med en ejerbolig bestemmer du selv, men har også det fulde ansvar. Du står selv for istandsættelse og skal derfor være sikker på, at du har både tid og lyst til at vedligeholde boligen.

Læs om lån til ejerbolig

Fordele ved at købe en ejerbolig

  • Du bestemmer selv - lige fra hvordan boligen skal indrettes til hvordan den skal anvendes
  • Stort udvalg af ejerboliger - både lejligheder og huse
  • Mulighed for at låne i din friværdi i boligen

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov