Overvejer du et projektkøb?

Drømmer du om nybyggeri, så er et projektkøb måske noget for dig? Med et projektkøb køber du typisk en bolig, der ikke er bygget endnu. Læs om dine lånemuligheder og se de gode råd her.

Bolig


Hvad er et projektkøb?

Når du køber en bolig som projektkøb, køber du boligen af en bygherre, som er i gang med at bygge en række nye boliger i det samme område - typisk rækkehuse eller ejerlejligheder. Ofte står boligen ikke færdig endnu, men du kan se en tegning og nogle visualiseringer, der skal give indtryk af området og den fremtidige bolig. Er det et større byggeri, kan du måske besøge en prøvebolig.

 

En bolig på tegnebrættet

Et projektkøb er naturligvis anderledes, end hvis du køber en bolig, der allerede står færdig. Der kan gå op til to år, fra du skriver under, til din bolig er indflytningsklar. Og i den periode kan både boligmarkedet og dine behov nå at ændre sig. Til gengæld kan du med et projektkøb investere i en helt ny bolig, hvor du typisk har mulighed for at tilføje en række tilvalg, så boligen passer til dig. 

 

Hvordan låner jeg til et projektkøb?

Når du skriver under på et projektkøb, skal du stille et beløb til rådighed - typisk 5% af købsprisen. Herefter stiller du en bankgaranti på resten af prisen. Når du overtager boligen, bliver bankgarantien erstattet af et eller flere lån. På en ejerbolig kan du finansiere 80% af boligen med et realkreditlån.

Andre har også læst

Arkitekttegning

Bolig

Byg dit eget hus

Vil du gerne helt selv bestemme, hvordan din næste bolig skal se ud? Så er nybyg måske noget for dig.

Ikon hus

Bolig

Når du vil købe ejerbolig

Hvor meget kan jeg låne? Hvilke eksperter skal jeg tale med? Og hvad sker der, når jeg overtager?

To unge på altan

Bolig

Vil du sælge din bolig?

Der er mange bolde i luften, når du skal sælge din bolig - især hvis du samtidig vil købe et nyt sted at bo.

ikon lejlighed

Bolig

Når du vil købe andelsbolig

Er du på andelsboligjagt? Se, hvad du skal vide før, under og efter dit andelsboligkøb.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.