Overvejer du et projektkøb?

Drømmer du om nybyggeri, så er et projektkøb måske noget for dig. Med et projektkøb køber du typisk en bolig, der ikke er bygget endnu.  

Book et boligmøde
Bolig


Hvad er et projektkøb?

Når du køber en bolig som projektkøb, køber du boligen af en bygherre, som er i gang med at bygge en række nye boliger i det samme område - typisk rækkehuse eller ejerlejligheder. Ofte står boligen ikke færdig endnu, men du kan se en tegning og nogle visualiseringer, der skal give indtryk af området og den fremtidige bolig. Er det et større byggeri, kan du måske besøge en prøvebolig.

 

En bolig på tegnebrættet

Et projektkøb er naturligvis anderledes, end hvis du køber en bolig, der allerede står færdig. Der kan gå op til to år, fra du skriver under, til din bolig er indflytningsklar. Og i den periode kan både boligmarkedet og dine behov nå at ændre sig. Til gengæld kan du med et projektkøb investere i en helt ny bolig, hvor du typisk har mulighed for at tilføje en række tilvalg, så boligen passer til dig. 

 

Hvordan låner jeg til et projektkøb?

Når du skriver under på et projektkøb, skal du stille et beløb til rådighed - typisk 5% af købsprisen. Herefter stiller du en bankgaranti på resten prisen. Når du overtager boligen bliver bankgarantien erstattet af et eller flere lån. På en ejerbolig kan du finansiere 80% af boligen med et realkreditlån.
Ungt par med tablet

Regn på din boligøkonomi

Hvad kan jeg købe for? Og hvad koster et nyt lån? Overvejer du et projektkøb, er det en idé at få overblik over, hvor meget du kan købe for.

Andre har også læst

Arkitekttegning

Bolig

Byg din egen bolig

Vil du gerne have fuld kontrol over, hvordan din næste bolig skal se ud? Så er nybyg måske noget for dig.

Håndværker

Bolig

Kom godt i gang med at renovere

Mangler du et badeværelse? Eller har børnene fået vokseværk? Læs de gode råd, hvis du vil renovere din bolig.

Kvinde og mand med tablet

bolig

Har du allerede et lån?

Få mere luft i budgettet med en låneomlægning. Måske har du en friværdi, du gerne vil udnytte?

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.