Par sidder foran PC

Læg dit lån om og se din gæld svinde ind

Stigende renter lyder måske ikke umiddelbart, som noget boligejere ønsker sig. Men har du et lån med fast rente, får du for alvor glæde af dit valg af lån, når renterne stiger.

Du kan først og fremmest glæde dig over, at din rente er uændret. Oveni hatten får du mulighed for at se din gæld svinde ind, hvis du indfrier dit lån eksempelvis ved en låneomlægning. Men det kræver, at du er villig til at løbe risikoen. Konceptet er også kendt som opkonvertering.


Sådan kan de højere renter få din gæld ned

Uden at gøre det alt for teknisk, så forholder det sig sådan, at når renterne stiger på de finansielle markeder, så falder kursen på lån med fast rente. Det betyder derfor, at du med en omlægning af dit lån til en højere rente skal betale mere for dit lån om måneden, men at din gæld samtidig vil blive mindre.

For at få en besparelse ud af at lægge dit lån om til en højere rente, skal du derfor satse på, at renterne igen vil falde inden for en given tidshorisont. Så kan du nemlig til den tid omlægge dit lån igen og reducere dine renteudgifter. Hvis renten ikke falder inden for den givne tidshorisont, vil besparelsen i gælden langsomt blive spist op af den højere rente. Du løber altså en kalkuleret risiko, hvor du på længere sigt kan tabe penge.


Renten skal falde igen

En omlægning af dit realkreditlån til en højere rente giver bedst mening, hvis du har en forventning om, at renten vil falde igen. Derudover skal du være opmærksom på, at der også er nogle udgifter forbundet med at lægge sine lån om, så du skal have en gæld på en vis størrelse, før det giver god mening.

Se Totalkredits video om opkonvertering:

Hvilke andre muligheder har jeg?

Du kan også overveje at skifte dit lån med fast rente ud med et lån med variabel rente. På den måde vil du både få en lavere gæld og betale mindre i rente. Det kræver dog, at du har meget plads i din privatøkonomi, fordi du samtidig risikerer, at renterne bliver højere på et senere tidspunkt ude i fremtiden.

Endeligt kan du naturligvis også beholde dit nuværende lån med lav rente og glæde dig over, at du slog til, da renterne var historisk lave.

 

Lad os finde den rette løsning til dig

Det kan være en uoverskuelig sag at finde ud af, hvilket lån der er bedst for dig – særligt fordi renten hele tiden ændrer sig. Du er derfor meget velkommen til at kontakte os eller booke et møde med din rådgiver i netbanken. Så hjælper vi dig med at finde ud af, hvilke fordele og ulemper der er med de forskellige låntyper.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.