Forebyggelse af hvidvask og terrorfinansiering

Her kan du læse, hvad Lån & Spar gør for at forhindre, at vi bliver misbrugt til hvidvask og terrorfinansiering. Du kan også se, hvad det betyder for dig som kunde.

Lån & Spar ATM
Pengeregn

Hvidvask og terrorfinansiering

I Lån & Spar har vi stort fokus på at bekæmpe hvidvask og terrorfinansiering. Det en meget vigtig samfundsopgave, som vi lægger mange ressourcer i at løse. Det mærker du også som kunde hos os, når vi beder om ID eller spørger, hvordan du bruger banken.

Hvad er hvidvask?
Hvidvask er, når man forsøger at skjule, at penge stammer fra en ulovlig handling. Det kan f.eks. være penge opnået ved at sælge stoffer eller som led i organiseret kriminalitet. 

Hvad er terrorfinansiering?
Terrorfinansiering betyder, at man ved indsamling, overførsel eller videregivelse af penge støtter terroraktiviteter. Man kan f.eks. anvende lovlige penge - som løn - eller overførsel af banklån som terrorfinansiering. 

Hvad betyder det for dig som kunde?

Lån & Spars arbejde med bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering betyder, at vi skal kende vores kunder. Det gælder uanset, hvem du er, og hvordan du bruger Lån & Spar.

Vi ved godt, at det kan virke irriterende og måske mistænkeliggørende for dig som kunde, når vi spørger om dit ID eller vil vide, hvordan du bruger banken. Men det er nødvendigt, at vi har de informationer for at overholde lovgivningen.

Du skal vise ID
Hvidvaskloven betyder, at du skal vise billede- og adresselegitimation (pas, kørekort og sundhedskort), når du ønsker at blive kunde i Lån & Spar. Er du allerede kunde, kan du også komme ud for at skulle vise ID - også selvom vi kender dig rigtig godt. Det kan f.eks. ske, hvis du ikke allerede har vist ID, eller hvis du opretter et nyt produkt.

Hvordan vil du bruge Lån & Spar?
Vi spørger dig også, hvordan du forventer at bruge dine konti hos os. Du skal f.eks. svare på, hvor ofte du forventer at overføre penge til udlandet, og hvor mange gange du regner med at hæve penge i dit rådgivningscenter. Informationerne skal opdateres løbende, så du kan opleve at blive spurgt flere gange. 

Se, hvorfor vi spørger ind til ID og pengesager:

Mand sidder ved skærm

Sådan bekæmper Lån & Spar hvidvask og terrorfinansiering

Lån & Spars arbejde med hvidvask og terrorfinansiering tager udgangspunkt i en vurdering af, hvor stor risikoen er for, at banken eller vores kunder bliver misbrugt til hvidvask eller terrorfinansiering. Vurderingen bliver lavet hvert år og giver os mulighed for at målrette vores indsats på området. 

Bankens medarbejdere er nøglespillere i vores arbejde med at bekæmpe økonomisk kriminalitet. Hvert år gennemfører alle ansatte undervisning og træning i, hvordan de forebygger hvidvask og terrorfinansiering. Undervisningen klæder medarbejderne på til at identificere og handle på mistænkelige overførsler. 

Derudover har banken et avanceret overvågningssystem, der overvåger overførsler, så vi kan identificere atypiske overførselsmønstre og adfærd. Overvågningssystemet ændres og tilpasses løbende ud fra det aktuelle risikobillede.

Banken har udpeget en hvidvaskansvarlig, der har ansvaret for bankens AML afdeling.

LSB logo

Om Lån & Spar

Om Lån & Spar

Lån & Spar er en bank for stærke fællesskaber.

Underskriver dokument

Presse

Pressemeddelelser

Se pressemeddelelser om resultater og regnskaber fra de sidste fem år.

Lån & Spar Bank flag

investor relations

Investor Relations

Læs om fondsbørsmeddelelser, bestyrelsens arbejde osv.

Kundeservice

Kontakt os

Ring eller skriv til kundeservice

Kundeservice sidder klar til at besvare dine spørgsmål på 3378 2000. Se også hvilke tidspunkter, hvor der er færrest der ringer.

Kontakt os

Kontakt os og få hjælp af en rådgiver, der kender din branche