Vælg et Grønt billån, når du skal låne til en elbil/plug-in hybridbil. Med en rente på 1,95% får du et billån, der er billigere end et traditionelt billån samtidig med, at du udleder mindre CO2.

Beregn dit grønne billån

Grøn bil - grøn finansiering

De fleste af os vil gerne være med til at løse klimakrisen. En af de ting, som du kan gøre, er at vælge en bil, der udleder mindre CO2. Det vil vi gerne hjælpe med. 

Køber du en elbil eller plug-in hybridbil (læs mere), kan du få et grønt billån hos os. Et grønt billån er billigere end et traditionelt billån. 

Her kan du beregne dit grønne billån:

Mere om vores grønne billån

Hvad er renten på et grønt billån?

Renten på et grønt billån er 1,95%, med en min. udbetaling på 10%. 

For kunder, som fik bevilget et grønt billån inden den 1. oktober 2020, var renten 0,95%. Disse lån blev bevilget af en pulje på 100. mio. kr., som banken havde afsat til lån til elbiler og plug-in hybridbiler.


Hvem kan få et grønt billån?

Du kan få et grønt billån, hvis du er medlem af en af de mere end 50 fagforeninger, vi samarbejder med, og samler hele din privatøkonomi hos Lån & Spar.

Er du ikke medlem hos en af de foreninger, vi samarbejder med, kan du få et almindeligt billån hos os - prøv billånsberegneren

Se, hvilke fagforeninger vi samarbejder med nedenfor.

Hvad er løbetiden på lånet?

Hvis du har 20% eller mere i udbetaling, så kan lånets løbetid være helt op til 10 år for en ny bil.

Har du min. 10% i udbetaling, kan lånets løbetid for en ny bil være op til 8 år.

Løbetid i forhold til bilens alder:

Bilens reg. dato Udbetaling 10% Udbetaling 20%
2020 8 år 10 år
2019 7 år 9 år
2018 6 år 8 år
2017 5 år 7 år
2016 4 år 6 år
2015 3 år 5 år
2014 2 år 4 år

 

Biler ældre end 7 år finansieres ikke som billån. Skriv til os om andre muligheder.

Forskel på en hybridbil (HEV) og en plug-in hybridbil (PHEV) - lånemæssigt

I en plug-in hybridbil (PHEV) kan batteriet oplades på en ladestander eller via almindeligt 220 volt strømstik i hjemmet. Batteriet er både større og kraftigere end i en hybrid bil (HEV), hvilket gør det muligt at køre længere ture på ren el - derfor kan du få et billigt grønt billån til en plug-in hybridbil.

I en 'almindelig' hybridbil (HEV) er der et mindre batteri, som får genereret strøm alene fra benzinmotoren. Den kan altså ikke køre på ren el og kan ikke lades op med strøm fra en ladestander eller strømstik i hjemmet, som plug-in hybridbilen kan. Derfor ligestiller vi hybridbiler med almindelige biler, når du skal låne penge til bilen.

Det med småt

Et grønt billån kræver almindelig kreditgodkendelse, og bilen skal kaskoforsikres. Udgifter til forsikring er ikke medregnet. Renten gælder ved oprettelse af nyt billån samt ved overførsel af billån fra andre banker/finansieringsselskaber.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.