MitID QR-kode på PC

Opdatering af MitID appen - ny måde at godkende på i netbank og mobilbank

Den 6. juni kom en ny opdatering af MitID appen, som betyder, at du skal godkende på en lidt anderledes måde, end du plejer, når du bruger dit MitID. Læs mere om opdateringen her.

En ny opdatering af MitID appen betyder, at du nogle steder skal godkende på en ny måde, når du bruger din MitID app. Det gælder fx i Lån & Spars net- og mobilbank. Hvordan, du helt præcist skal godkende, afhænger af, om du bruger mobil, PC eller tablet. Bruger du kodeviser eller kodeoplæser, er der ingen ændringer for dig.

Appen opdateres for at mindske svindel og for at gøre det nemmere at godkende med MitID fra en mobiltelefon.

Hvad betyder opdateringen for dig?

Jeg bruger mobiltelefon

Bruger du din mobiltelefon, og har du behov for at godkende med MitID app, bliver det fremover nemmere for dig.

Laver du fx en overførsel i Lån & Spars mobilbank – og har du MitID appen installeret på samme telefon – får du nu automatisk vist knappen ’Åbn MitID app’. Når du trykker på den, kommer du over i appen, hvor du kan godkende. Det minder om det, du måske kan huske fra NemID nøgleapp. Nemt og hurtigt.

Jeg bruger computer

Bruger du din computer, og har du behov for at godkende med MitID app på din telefon, skal du med den nye opdatering scanne en QR-kode.

Er du fx logget på netbanken med din computer og skal godkende med appen, vil du fremover skulle scanne en QR-kode på skærmen, inden du kan godkende med MitID. Du scanner QR-koden i din MitID app.

MitID QR-kode på PC

Jeg bruger tablet

Bruger du din tablet, og har du behov for at godkende med MitID app på din telefon, skal du med den nye opdatering trykke på knappen ’Åbn app på anden enhed’ og scanne en QR-kode. Det gælder fx, hvis du er logget på netbanken med din tablet. Du scanner QR-koden i din MitID app.

Godkend med MitID på tablet

Mulighed for engangskode

Har du ikke mulighed for at scanne QR-koder, kan du i stedet indtaste en engangskode. Ønsker du at bruge denne løsning, skal du ændre det i indstillingerne for din MitID app.

 

Hvordan mindsker opdateringen svindel?

Opdateringen binder indtastningen af bruger-ID og den efterfølgende godkendelse i MitID appen stærkere sammen. Det skal være med til at sikre, at brugeren, der godkender med MitID app, også er den, der selv har startet handlingen.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.