Betaling med kort

Har du styr på dine kort til ferien?

Snart er det ferietid for mange danskere. Måske har du allerede booket transfer og bestilt badetøj, men har du også styr på dine kort? Læs de gode råd til kort på ferien, og bestil allerede nu et nyt kort, hvis du mangler et til rejsen.

Der er mange ting, der skal sættes flueben ved inden turen til lufthavnen. Hotel, pas, transfer, kufferter, badetøj. Men har du husket at tilføje betalingskort til din huskeliste? Betalingskortet er for de fleste danskere en uundværlig del af sommerferien, og forskellige kort kan forskellige ting.

Her kan du læse vores fire bedste råd til kort på ferien. Hvis du har brug for et nyt kort, inden du rejser, så bestil det allerede nu.

 

1. Tjek, om du har en rejseforsikring

Det er en god idé at huske rejseforsikringen, hvis uheldet er ude. Måske er du allerede forsikret via din eksisterende forsikring – ellers kan det tilkøbes. Du kan også få en rejseforsikring med et Mastercard Guld eller Mastercard Platin.

 

2. Husk beløbsgrænsen

Det er ubehageligt, hvis dit kort bliver afvist, når du skal betale hotelregningen. Det kan ske, hvis du har overskredet grænserne for, hvor meget du kan trække på dit kort om måneden.

  • På Visa/Dankort kan du bruge op til 40.000 kr. på 7 dage inkl. kontanthævninger – og du kan højst hæve 2.000 kr. i kontanter om dagen.
  • På et almindeligt Mastercard er der ingen grænse ud over det beløb, der står på din kredit – du kan hæve op til 3.000 kr. om dagen og 15.000 kr. om måneden.
  • På et Mastercard Guld er der ingen grænse ud over det beløb, der står på din kredit – du kan hæve op til 6.000 kr. om dagen og 30.000 kr. om måneden.
  • På et Mastercard Platin er der ingen grænse ud over det beløb, der står på din kredit – du kan hæve op til 10.000 kr. om dagen og 50.000 kr. om måneden.

Er du i tvivl, om du har ramt grænsen på dit kort, eller har du brug for at få nulstillet den, så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice, som kan hjælpe dig.

 

3. Tag to kort med på ferien

Sørg for at have et ekstra kort med på rejsen. Så er dagen reddet, hvis det ene kort skulle blive stjålet eller gå i stykker. Det er en god idé at opbevare kortene hver for sig.

 

4. Husk dit Mastercard, når du lejer bil

Mange udlejningsfirmaer i udlandet vil kun tage imod Mastercard Standard, Guld eller Platin, når du reserverer depositum for billeje.

Men der er flere gode grunde til at huske dit Mastercard, når du lejer bil. Kortet giver dig nemlig rabat på billeje hos Hertz og AVIS og dækker en del af din selvrisiko, hvis du ikke selv er skyld i skaden:

  • Få 10% rabat på billeje med Mastercard Standard hos AVIS og Hertz
  • Få 10% rabat på billeje hos Hertz og 12,5% hos AVIS med Mastercard Guld
  • Få 15% rabat på billeje hos Hertz og 17,5% hos AVIS med Mastercard Platin

Vi samarbejder med LOPI Mastercard om rabatten til Avis og Hertz. Ønsker du at få rabat, skal du bestille bilen her

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.