Senior med stok

Livsvarig pension: Kan din pension holde til, at du bliver rigtig gammel?

Levealderen stiger, og du kan højst sandsynligt se frem til mange år som pensionist. Hvis du vil være sikker på, at du har en indtægt gennem hele dit otium, bør du tegne en livsvarig pension.

Mange år med god tid til børn og børnebørn og fritidsinteresser. Det er et drømmescenarie for mange danskere. Og det er langt fra urealistisk: Vi lever nemlig længere og længere. Bagsiden af den høje levealder er dog, at det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen i de mange år på pension.

Livsvarig pension sikrer dig resten af livet

Hvis du gerne vil sikre dig en indtægt, så længe du lever, bør du overveje at tegne en livsvarig pension. Med en livsvarig pension får du en fast udbetaling hver måned gennem hele din pensionisttilværelse – uanset hvor gammel du bliver. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, hvor langt pengene strækker. Sat lidt på spidsen er det dit pensionsselskabs hovedpine at bekoste din lange levetid.

Læs om livsvarig pension

Ratepension er en god afløser for din løn

Du kan sagtens kombinere livsvarig pension med en ratepension. Her får du også udbetalt din pension i månedlige rater - ligesom din løn. Det kan dog betyde, at pengene slipper op, hvis du lever længere end forventet. Du kan vælge at få udbetalt din pension i mindre bidder for at strække udbetalingen.

Hvis du har en ratepension, er det er en god idé at overveje, hvordan du kan sikre dig et supplement til de forhåbentligt mange år på pension. Det kan fx være, at du har noget friværdi i din bolig, som du kan trække på.

Læs om ratepension

Tal med en rådgiver og planlæg din pension

Er du i tvivl om, hvordan du ruster din pension godt til et langt liv? Tag fat i en af vores dygtige pensionsrådgivere og læg en god plan for din opsparing. Så er du godt klædt på til mange år som pensionist.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.