skat

Har du været ramt af fejl i din årsopgørelse?

Fejl hos datacentralen SDC betyder, at kunder på tværs af banker har været ramt af fejl i deres årsopgørelser for 2022. Det gælder desværre også nogle af Lån & Spars kunder. For langt de fleste kunder er fejlen rettet. Har du været berørt af fejlen, og er den rettet, har du fået direkte besked i din e-Boks.

Du kan fx have været ramt af fejl i din årsopgørelse, hvis du har omlagt dit realkreditlån eller handlet med værdipapirer i 2022. Fejlen skyldes en uoverensstemmelse mellem oplysninger hos Værdipapircentralen, SKAT og vores datacentral.

Har du spørgsmål til fejlen, kan du læse mere herunder. Du er også altid velkommen til at skrive til os eller ringe til vores kundeservice på 3378 2000.

Hvorfor har jeg fået et brev fra Lån & Spar om min årsopgørelse?

Der har været sket en fejl, der betyder, at vi har ændret i dine indberetninger til SKAT efter den 1. marts. Det skal vi orientere dig om, og derfor har du modtaget et brev fra os.

Jeg har fået udbetalt overskydende skat, skal jeg nu betale pengene tilbage?

I langt de fleste tilfælde skal du ikke betale penge tilbage til skat, som du allerede har fået udbetalt. Enkelte kunder kan dog desværre opleve, at de har fået for stort et beløb udbetalt og skal derfor betale penge tilbage. Du kan se, om du skal betale penge tilbage ved at tjekke din årsopgørelse på skat.dk .

Hvad har I ændret i min årsopgørelse?

Du kan se i din årsopgørelse fra SKAT, hvad der er blevet ændret. De fleste af vores kunder, som har fået ændret deres årsopgørelse, har været ramt af en af nedenstående tre fejl. Alle tre fejl er rettet nu.

  1. Fejl for kunder, der har optaget, omlagt eller indfriet lån. Fejlen er rettet
  2. Fejl i forbindelse med køb, salg og udbytte af værdipapirer. Fejlen er rettet.
  3. Fejl for kunder, der bruger Banklink. Fejlen er rettet.
Hvordan kan jeg se rettelserne i min årsopgørelse?

På forsiden af din årsopgørelse på SKAT.dk, kan du se, om du har fået en ny årsopgørelse og hvilke ændringer, der er blevet lavet.

Årsopgørelse 2022

 

Klik på trekanten under fx ’Renteindtægter’, og klik herefter på ”Se hvor oplysningerne kommer fra”.

Årsopgørelse renteindtægter

 

Her kan du se, hvornår og hvordan alle oplysninger i din årsopgørelse er blevet rettet. R-dato er den dato, hvor feltet senest er blevet rettet. 

​ Skal jeg gøre noget nu?

Vi anbefaler, at du tjekker din årsopgørelse en ekstra gang for at sikre, at alle oplysninger er korrekte.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.