Aktiemarked

Endnu en flot stigning i detailsalget i november

I november måned lå detailsalget hele 5,9 % højere end samme måned sidste år. Det er samtidig 1,0 % højere i forhold til oktober. Udviklingen fortsætter således den pæne stigning, som vi har set det sidste års tid. Detailsalget nærmer tidligere tiders rekordniveauer.

Pæn stigning i november

Detailsalget i november måned fortsatte pæne stigning, som vi har set det sidste års tid. Stigningen er på hele 5,9 % i forhold til november 2022, og hele 1,0 % højere end oktober måneds tal. De høje niveauer fra corona-tiden er vi ikke i nærheden af, men vi begynder at nærme os. Tallene indikerer samtidig, at de store fald er overstået, og at reallønsstigningerne begynder at kunne ses i detailsalget.

Tallene bekræfter ligeledes, at detailsalget er vendt tilbage til en mere jævn udvikling og vækst, som vi så det før corona-tiden. Vi forventer således, at udviklingen i detailsalget vil fortsætte i en jævn positiv retning, som det vi så op gennem 2010’erne.

Med udviklingen i november måned ligger detailsalget på samme niveau som foråret 2022, - altså tiden før inflationen toppede. Det svarer også ganske godt til, at reallønnen faldt kraftigt igennem 2022, men nu er stigende igen og lige så stille arbejder på at indhente det tabte.

Detailsalget og dansk økonomi er fortsat godt rustet til den nedgang, som vi allerede er i gang med. Både beskæftigelsen og de nominelle lønninger er historisk høje, så vi har et rigtig godt udgangspunkt. Boligpriserne er faldet, men ser ud til at have stabiliseret sig. Inflationen er på vej ned. Renterne er banket i vejret, og det giver mange danske forbrugere økonomiske udfordringer, men senest er også renterne begyndt at falde lidt igen, og ser ud til at skulle falde yderligere tilbage i løbet af 2024, idet inflationen ser ud til at fortsætte faldet tilbage mod 2 %.

Selvom vi kommer til at opleve økonomisk modgang, så er udgangspunktet for dansk økonomi trods alt særdeles fornuftigt, hvilket fastholder troen på, at også detailsalget kan komme helskindet gennem inflationskrisen.

 

Flot stigning i detailsalget

Kilde: dst.dk og egne beregninger.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.