Sommerhus med flagstang

Gode råd til dig, der drømmer om at købe sommerhus til foråret

Efter nogle år med fuldt drøn på sommerhusmarkedet går det nu langsommere. Renterne er steget, og der har været uro på rentemarkederne. Drømmer du om at købe dit eget sommerhus til foråret, kan du læse mere om dine lånemuligheder her.

Der er kommet mere ro på sommerhusmarkedet efter de hæsblæsende år under coronakrisen. Renterne er steget, og der er kommet flere til salg-skilte rundt omkring i Danmark.

Selvom boligmarkedet er uroligt, behøver du ikke parkere drømmen om dit eget sommerhus. Overvejer du at købe sommerhus til foråret, anbefaler vi, at du ser det som en langsigtet investering, som du kan få glæde af i mange år. Derudover er det vigtigt, at du har god plads i budgettet, og at du vælger et lån, der passer til dig og dit liv.

 

Hvilket lån skal du vælge?

Når du låner penge til et sommerhus, kan du låne 75% af boligens pris med et realkreditlån og 20% med et banklån – de sidste 5% skal du lægge selv.

Når du vælger lån, skal du beslutte, om det er vigtigt for dig at kende din rente mange år frem. Ikke mindst i en tid, hvor renterne cykler op og ned. Har du det bedst med at vide, hvad du skal betale i rente de næste mange år, bør du overveje et realkreditlån med fast rente. Her er renten i øjeblikket omkring 5%.

Vil du gerne spare lidt på renten her og nu, kan du vælge et realkreditlån med variabel rente. Her er renten i øjeblikket lidt lavere end på de fastforrentede lån – til gengæld risikerer du, at renten stiger. Vælger du et lån med variabel rente, kan du fx vælge at binde renten i tre eller fem år.

 

Vil du vide, hvad det koster at låne til sommerhus?

Prøv beregneren og få en vejledende beregning. Så er du godt på vej. Husk at sætte kryds i "Fritidsbolig".

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.