Ny undersøgelse: Bliv på arbejdsmarkedet og undgå ensomhed

Af Uffe Egedal Raarup, Pensions- & Forsikringsansvarlig i Lån & Spar

I sidste nyhedsbrev skrev vi, at du som folkepensionist nu kan arbejde, uden at din løn bliver modregnet din folkepension. Nu viser en ny undersøgelse, at der ikke kun er økonomiske grunde til at blive på arbejdsmarkedet.

Institut for Lykkeforskning står bag en ny undersøgelse, som viser, at en stor del af vores ældre medborgere rammes af ensomhed og mistrivsel efter at have skiftet arbejdslivet ud med pensionisttilværelsen.

Tag en snak med din arbejdsgiver

Ensomheden og mistrivslen rammer især de seniorer, der ufrivilligt har forladt arbejdsmarkedet – måske på grund af sygdom, eller fordi de føler sig presset af ledelsen. Det betyder, at op mod 100.000 seniorer er svært ensomme. I Lån & Spar vil vi derfor gerne opfordre dig til at tage en snak med din arbejdsgiver, inden du overvejer at stoppe på arbejdsmarkedet. Måske kan I finde en løsning, der passer jer begge. Det kan være, du kan gå ned i tid, få flere feriedage eller flere seniordage. Faktisk viser undersøgelsen, at op imod hver tredje gerne vil blive på arbejdsmarkedet, hvis de havde mere fleksible arbejdstider.

Vigtigt med en plan 

Vælger du at forlade arbejdsmarkedet, er det derfor en god ide at have en plan for din tilbagetrækning. Overgangen fra arbejdsliv til pension er en vigtig fase i de fleste menneskers liv og bliver ofte ikke prioriteret højt nok. For mange af os tager det årevis at blive klar til arbejdsmarkedet, og derfor er det måske for meget at forvente, at vi skal kunne træde af med et fingerknips.

I de fleste kommuner har Ældresagen en afdeling, hvor du kan finde aktiviteter eller arbejde som frivillig. Mange fagforeninger har også en seniorafdeling, hvor du kan finde kolleger med samme interesse som dig.

Jeg håber, du har fået lidt inspiration til at komme godt fra dit arbejdsliv.

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.