Par sidder i sofa og kigger på PC

Tag temperaturen på din økonomi

Nyt år er for mange lig med nytårsforsæt og nye mål. For mange bør et af disse mål være en grundig gennemgang af økonomien.

Uanset om saldoen på kontoen er stor eller lille, er det vigtigt at tage en status, så du med ro i maven ved, at du har sammensat din økonomi, pension og forsikringer rigtigt. Lyder det uoverskueligt? Vi hjælper dig på vej. 

Økonomi på autopilot

Det kan virke uoverskueligt at tage temperaturen på økonomien. Hvor skal man starte? Hvad skal man tjekke? Hvad nu, hvis jeg gør noget forkert? Spørgsmålene er mange og konsekvenserne ved forkerte valg kan være betydelige. Derfor falder mange tilbage på det sikre – autopiloten – hvor vi fortsætter med at gøre, som vi altid har gjort. 

Stil de rigtige spørgsmål

Hvis du vil tjekke din økonomi efter i sømmene, kan det være en god idé at stille dig selv en række spørgsmål. Eksempelvis:

  • Hvad drømmer jeg om at opleve?
  • Hvordan vil jeg leve mit liv om 10 år?
  • Hvor længe vil jeg fortsætte med at arbejde?
  • Har jeg planer om at blive i min nuværende bolig?
  • Ønsker jeg at give mine børn en hjælpende hånd med deres første boligkøb?

Disse spørgsmål er vigtige, når du skal prioritere og placere dine penge bedst muligt. 

Du kan eksempelvis overveje at udnytte friværdien i din bolig til at investere – en taktik, der kan sprede din risiko ved at omdanne fast ejendom til likvide midler. Det kan eksempelvis beskytte dine penge mod uforudsigelige ændringer i boligmarkedet.

 

Er det ikke risikabelt at investere?

Måske har du hørt, at mursten altid er en sikker investering, og at aktier derimod er risikable. Sandheden er dog, at begge dele kan svinge.  
Når man taler om investeringer, taler man blandt andet også om risikoprofiler. Og selvom der altid vil være en vis risiko ved at investere, så er risikoprofiler snarere en strategi for sikkerhed og for at sikre, at dine penge er tilgængelige, når du har brug for dem.

Læs mere om investeringer

 

Tag en status på din økonomi løbende

Det kan være en god idé at tage en status på din økonomi løbende, så du sikrer, at du kan realisere nogle af de drømme, du går med. Uanset om det er at rejse, sikre en bekymringsfri pension eller spare op til dine børns konfirmation eller studieophold i udlandet, starter det hele med en status på din økonomi.

Vi sidder klar til at hjælpe

Uanset om du løbende tager en status på økonomien, eller du ikke har kastet et blik på dine forsikringer siden du tegnede dem, sidder vi klar til at hjælpe dig godt i gang. 

Log på netbank og kontakt os

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.