Når du køber andelsbolig

Du er blevet tilbudt en andelsbolig, og mavefornemmelsen er rigtig. Inden du skriver under, er det vigtigt, at du tjekker foreningens økonomi grundigt igennem.

Ungt par med tablet

Tjek foreningens økonomi

Når du har fundet din nye andelsbolig, skal du bede om at få udleveret andelsboligforeningens dokumenter. Du skal have foreningens vedtægter, regnskab og referat fra seneste generalforsamling. Er der afholdt en ekstraordinær generalforsamling, skal du også bede om referat fra den.

Tag dokumenterne med i banken, så hjælper vi dig med at gennemgå dem. Vi blåstempler foreningens økonomi, så du kan købe andelsboligen med ro i maven.

 

Skriv under på overdragelsesaftalen

Inden du underskriver aftalen, skal banken godkende dit køb. Når du køber andelsbolig er det nemlig ikke normalt at få et bankforbehold ind i aftalen.

Efter banken har godkendt købet, er du klar til at skrive under på en overdragelsesaftale. Handlen er i hus, når både du og sælger har skrevet under. Læs altid overdragelsesaftalen grundigt igennem, da det er den endelige aftale om købet.

 

Kend din fortrydelsesret

Hvis du fortryder, at du har skrevet under, har du seks hverdage, hvor du kan annullere handlen. Annullerer du handlen, skal du betale et gebyr til sælger på 1% af købsprisen. Sælger kan ikke fortryde, når han først har skrevet under på aftalen.

Andre har også læst

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.