Efter du har købt ejerbolig

Tillykke, du har skrevet under på dit nye hjem og er klar til at flytte ind. Inden du får nøglen, er det godt at have styr på det praktiske. Bliv klogere på betaling, tinglysning og refusionsopgørelse her.

Mand med flyttekasse


Hvad med betalingen?

Når du har skrevet under på købsaftalen, skal du overføre udbetalingen på boligen til ejendomsmægleren. Det hjælper banken dig med. Udbetalingen er typisk 5% af boligens pris. Den resterende del af beløbet overfører vi til sælgers bank, den dag du får nøglerne.

Sælger får sine penge, når hele handlen er på plads – det betyder, at skødet er tinglyst, sælger har indfriet sine lån og refusionsopgørelsen er lavet og afregnet.

 

Tinglysning af skøde

Der er mange begreber forbundet med et boligkøb. Et af dem, du kan møde, er tinglysning af skøde. Et skøde er et digitalt dokument, der bekræfter, at du ejer boligen. Når du køber en ejerbolig, skal skødet tinglyses. Det betyder, at du officielt registreres som ejer af boligen. Du kan få hjælp af en advokat eller ejendomsmægleren til at få tinglyst skødet.

 

Hvad er en refusionsopgørelse?

Når du får nøglen til dit nye hjem, skal der laves en refusionsopgørelse. I en refusionsopgørelse bliver det gjort op, hvad sælger har haft af forbrug til f.eks. vand, varme og el i forhold til, hvor meget han har betalt på forhånd. Hvis der er betalt for meget, skal du betale sælger penge tilbage, hvis der er betalt for lidt, skal sælger betale dig ekstra.

Refusionsopgørelsen udarbejdes af advokat eller ejendomsmægler – den samme, som også laver skødet.

To unge på altan

Bolig

Vil du sælge din bolig?

Der er mange bolde i luften, når du skal sælge din bolig - især hvis du samtidig vil købe et nyt sted at bo.

Håndværker

Bolig

Kom godt i gang med at renovere

Mangler du et badeværelse? Eller har børnene fået vokseværk? Læs de gode råd, hvis du vil renovere.

Par sidder foran PC

Bolig

Hvornår skal du lægge lån om?

Har du friværdi, som du gerne vil bruge? Eller kan du måske spare penge, hvis du lægger dit lån om?

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.