Snart udbetales overskydende skat, men pas på svindel

Den 12. april 2024 får mange danskere udbetalt overskydende skat på deres NemKonto. Men vær ekstra opmærksom på svindel.

Denne tid på året er samtidig højsæson for kriminelle, og de benytter udbetalingen af overskydende skat som anledning til svindel. Vi ser ofte, at svindlere er gode til at udnytte, hvad der er ”oppe i tiden”, når de tager kontakt og forsøger at franarre folk deres penge.

 

Svindlere udgiver sig for at være banken eller SKAT

Erfaringen viser, at svindlerne vil påstå, at der er problemer med at udbetale overskydende skat for på den måde at narre dig til at give dem adgang til din netbank og dermed dine penge.

Vi har også set eksempler på, at svindlerne påstår at være fra banken eller SKAT. Via sms og mail kan de påstå, at der er problemer med udbetalingen, og at der er behov for, at du udleverer dine MitID-oplysninger eller kort- og kontooplysninger.

Bliv klogere på svindel

Alle kan være mål for svindelforsøg

Mange tror, at det kun er de ældre, der bliver udsat for svindel. Men faktisk bliver personer i alle aldre udsat for svindel, og i banken oplever vi mindst ligeså mange forsøg hos den yngre del af befolkningen som den ældre. 

Derfor gør vi også meget ud af at advare om ikke at udlevere kort- og kontooplysninger eller andre personfølsomme oplysninger, hvis du bliver kontaktet. Er du i tvivl om det faktisk er os, du taler eller skriver med, så tøv ikke med at lægge røret på og ring op til vores hovednummer.

Oplys aldrig dine oplysninger

Vores helt klare budskab er, at myndigheder, banker, Nets, politiet eller kommunen aldrig vil kontakte dig på sms, mail eller over telefonen og bede om at få oplyst kontooplysninger eller personfølsomme oplysninger. Derfor skal du under ingen omstændigheder give dine koder eller lignede, hvis du skulle være så uheldig at blive kontaktet af en svindler.

Få flere gode råd her 

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.