Til koncert

Undgå, at billetsvindlere ødelægger din sommer

Årets billetter til Roskilde Festival og andre af sommerens store arrangementer bliver revet væk. Hvis der er udsolgt, kan det være fristende at købe en billet privat, for at sikre sig en plads. Men forestil dig at stå ved indgangen til en festival eller koncert og blive sendt hjem igen, fordi billetten viste sig at være falsk. 

Flere og flere bliver snydt

Køber du din billet gennem privatpersoner – eksempelvis på DBA eller Facebook Markets, er der desværre en stor risiko for, at du bliver snydt. 

Sidste år steg antallet af anmeldelser med 87 % i forhold til året før, og det er især unge mellem 20-29 år, som bliver snydt. Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i deres pressemeddelelse.

Derfor har vi samlet et par gode råd, hvis du er på jagt efter billetter til årets koncerter, festivaler og arrangementer:

  1. Køb billetter gennem billetudbydernes officielle salgskanaler og resale-tjenester. Det er den eneste måde at sikre dig mod snyd.
  2. Køber du af en privatperson, så tjek sælgerens oplysninger. Bruger vedkommende samme navn og billede på tværs af Facebook, DBA, MobilePay og andre platforme?
  3. Undgå at lave offentlige opslag, hvor du efterlyser billetter til en bestemt begivenhed. Det tiltrækker svindlere.
  4. Hvis sælger ikke har MobilePay, og du derfor skal overføre til sælgers ven eller familiemedlem, er det tegn på, at sælger vil skjule sin identitet.
  5. Tjek sælgers Facebook-profil. Hvis profilen er oprettet for nyligt, hvis vedkommende kun har få venner, eller hvis profilen mangler profilbillede eller andre vigtige informationer, er det med stor sandsynlighed en falsk profil.

Find flere gode råd mod svindel her

Rigtig god sommer!

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.