Hvad vil du investere?

De mest almindelige investeringsformer er frie midler, aktiesparekonto, pensionsopsparing og børneopsparing. Bliv klogere på de fire investeringsformer her og læs, hvordan du kommer i gang med at investere.

Barn med plante


1) Frie midler - din almindelige opsparing

Frie midler er den del af din formue, du ikke skal bruge lige nu. Det er din almindelige opsparing, som du f.eks. har stående på en konto i banken. Frie midler kan du investere i aktier, obligationer eller investeringsforeninger fra et depot i din netbank eller mobilbank. Du kan også sætte dem ind på en pensionsopsparing og investere dem derfra. 

Hvis du ønsker at få et depot eller at få oprettet en pensionsopsparing, er du velkommen til at kontakte os.


2) Aktiesparekonto - investér i aktier med skattefordel

Hvis du vil investere dine frie midler i aktier eller aktiefonde, er det en god idé at få oprettet en aktiesparekonto. En aktiesparekonto består i al sin enkelthed af en indlånskonto og et depot, som du kan se i din netbank og mobilbank. 

Fordelen ved en aktiesparekonto er, at du betaler mindre i skat, end hvis du investerer fra et normalt depot. Det skyldes, at aktiesparekontoen er et initiativ fra den danske regering for at fremme aktiekulturen i Danmark. Derudover klarer vi skatteindberetningerne for dig.

I modsætning til et normalt depot, hvor du kan investere ligeså mange penge, du ønsker, kan du kun have et bestemt beløb stående på din aktiesparekonto. Det beløb ændrer sig årligt.

Læs mere om aktiesparekontoen

 

3) Pensionsopsparing - en langsigtet investering

Mange investerer automatisk deres pensionsopsparing gennem deres pensionsselskab. Her tager du måske stilling til spørgsmål om fordelingen mellem aktier og obligationer. Har du en pensionsopsparing gennem din bank, kan det også være en god idé at investere den opsparing - det kan f.eks. være en aldersopsparing eller ratepension, som du kan få tilknyttet et depot. 

Fordelene ved at investere din pensionsopsparing er mange. Ofte er det nogle penge, som du skal have stående på opsparingen i mange år, inden du skal bruge dem. Hvis de står passivt på en konto, vil de gradvist miste værdi på grund af inflation. Du kan også risikere at skulle betale negativ rente af opsparingen. 

Vil du ikke investere pengene selv, har vi i Lån & Spar skræddersyede tilbud til dig, der vil investere din pension.

Læs mere om at investere din pension her

 

4) Børneopsparing - en skattefri investering

Mange vælger også at investere deres børns opsparing, så pengene får mulighed for at vokse. Det er skattefrit at investere en børneopsparing, og derfor er det en af de mere fordelagtige måder at investere på. 

Helt lavpraktisk fungerer det sådan, at du kan få et depot til børneopsparingen. Her kan du frit købe og sælge aktier, obligationer og investeringsforeninger, som det passer dig.

Grønne planter

Bæredygtighed er en god investering

David Huang

investering

Tal investering med en rådgiver

Er det første gang, du investerer, eller trænger dine investeringer til et samlet gennemsyn?

Mand med tablet

pension

Investér din pension med FormueBalance

FormueBalance investerer automatisk de penge, du betaler ind på din pension og dit udbytte fra andre investeringer.

To seniorer i køkken

investering

Undgå at tabe din pension på aktiemarkedet

Hvordan undgår du tab, hvis du har investeret din pension i aktier?

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.